Detalji o klubu - 3. - Omladinski ragbi klub "Morava" Gepardi

Osnivačka skupština kluba održana je 25.01.2006. godine u stanu Stamenkovića u Đuke Dinića 23. Skupštini je prisustvovalo 14 delegata koji su u svim svojim odlukama bili jednoglasni.

Skupštinari su prvo usvojili odluku o osnivanju Omladinskog ragbi kluba "Morava” Gepardi, a zatim i statut kluba. Statutom je između ostalog definisan grb kluba koji je u ragbi lopti sadržao geparda. Preuzete su boje fudbalskog kluba Morava, zelena, žuta i plava. Zatim se prešlo na usvajanje statuta. Nakon toga izabrani su organi i tela kluba, kao i zastupnik. Na kraju Skupština je ovlastila Dragana Pavlovića da podnese prijavu za upis u registar Ministarstvu.

Naravno za Predsednika kluba i zastupika je izabran inicijator i pokretač celokupne akcije Milivoje Miša Stamenković. On je ujedno obavljao i funkciju Predsednika UO. Pored Stamenković Milivoja u Upravni odbor kluba izabrani su i Antić Dejan, Mladenović Goran, Kostić Boban i Ristić Goran.

Milivoje Miša Stamenković - prvi predsednik kluba

U nadzorni odbor kluba izabrani su Slobodan Kulić, Blaško Dimitrijević i Velimir Todorović.

Još dok su trajale radnje oko osnivanja kluba, akcija prezentacije ragbija po školama je uzimala sve više maha. Velike zasluge za uspeh akcije imao je jedan od čanova novopečene uprave kluba. Bio je to Goran Ristić, koji je obavljao dužnost Direktora OŠ Kosta Stamenković. Veliki rad koji je uložen tokom zimskih i prolećnih meseci, materijalizovan je na prvenstvu Osnovnih škola Srbije u taču koji je odigran u maju 2006. godine u Beogradu.

Prvo je održano prvenstvo leskovačkih osnovnih škola, na kome je učestovalo 5 osnovnih škola. Plasman na finalni turnir izborile dve škole Vuk Karadžić i Svetozar Marković.

Finalni turnir Prvenstva škola Srbije u taču održan je na igralištu FMP-a, a takmičenje se organizovalo u tri kategorije, 3 i 4 razredi, 5 i 6 razredi i 7 i 8 razredi. Učešće na takmičenju uzelo je preko 15 škola iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Pančeva, Grocke i Leskovca.

Na finalnom turniru Leskovčani su osvojili sve tri medalje. Učenici 7 i 8 razreda OŠ Vuk Karadžić osvojili su prvo mesto. Ekipa OŠ Svetozar Marković u kategoriji 5 i 6 razredi osvojila je drugo mesto, dok je bronzana medalja pripala istoj školi, ali u najmlađoj kategoriji 3 i 4 razreda.

Goran Ristić (sa loptom) na prezentaciji u školi sa profesorima fizičkog.

Zajednička slika Leskovčana na FMP-u.

RLK Gepardi Leskovac © 2022. Sva prava zadržana.