Kup izazova prvo kolo, Srbija(u15) – Srbija(žene) 40-26

U nedelju, 2. aprila pomoćni stadion Dubočice je bio poprište prvog meča u okviru Kupa izazova koji je novina ove godine kad je srpski ragbi 13 u pitanju. U Leskovcu su se sastali timovi ženske selekcije Srbije i nacionalnog tima dečaka do 15 godina.
Meč su obeležile domišljate akcije, dobra protrčavanja, a nije manjkalo ni žustrih obaranja. Prvo poluvreme je pripalo momcima, dok su devojke pojačale tempo u drugom i uvele megdan u neizvesnu završnicu. Na kraju susret se završio u korst mladjanih rezulatatom 40-26(30-0) .

Danilo Todorović kapiten Geparda u prodoru

Ono što meni posebno mami osmeh na lice je treće poluvreme i ceo dogadjaj u kojom je ragbi sport spojio Srbe, Rome, Australijance, Ruse, devojke i muškarce, a sve to u našem gradu i pokazao iskrenu lepotu multikulturalnosti. Naši dečaci su na pravom putu, a devojke se sve više i vrednije zanimaju za ragbi sport koji u svetu doživljava svoj procvat. Pozdravio bih sudije Dina Krukšenksa, Uroša Stojkovića i Stefana Milenkovića, koju su s’ osmehom i pravedno delili pravdu na ovom meču pred pedesetak ljudi u publici, koji su me bukvalno odmah nakon meča zapitkivali kad će opet da bude ragbija u našem gradu.

Grupna fotografija devojaka i momaka

Uroš i Stefan su mlade sudije iz Leskovca i još uvek aktivni igrači, a za selekciju do 15. godina je nastupilo čak 9. geparda.
Serija se seli u Beograd, dok treći meč ima naznake da će se opet održati, nakom 1. maja, u Leskovcu. Grad nam je nesebično pomogao prilikom organizovanja ovog susreta. U saradnji sa matičnim gradom se nadamo da ćemo u trećem meču napraviti pravu sportsku i kulturnu poslasticu za sve sladokušce – ljubitelje sporta i kulturnog života, te to jedva čekamo. Do tada, svi smo čopor!

Slavlje pobedničke ekipe

Fotografije: Dragan Pavlović

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top