Održano prvenstvo Srbije u ragbiju 13. na pesku u Leskovcu za seniore

Možda pogrešim tačnu godinu, ali ragbi na pesku se u Leskovcu zadnji put odigrao 2007. godine. Kad je još uvek bilo aktivno takmičenje u fudbalu na pesku za vreme ,,Leskovačkog leta“.

Borba na peskovitom borilištu

Mi smo odlučili da se ove godine aktiviramo na nekim novim poljima, ali da reaktiviramo neke stare turnire, promocije i slično, kako bi naš sport dobio još veći zamah.

Tako je u nedelju 20.8. održano prvo ragbi prvenstvo Srbije u ragbiju 13. na pesku za seniore.

Gepardi

Učešće je uzelo četiri ekipa, a naš tim, koji je bio lep spoj mladosti i iskustva, igrajući čvrsto u odbrani, a u napadu brzo i lepršavo, osvojio je drugo mesto. U finalu smo izgubili od prekaljanih Nišlija u utakmici kod koje se do samog kraja vodila bespoštedna borba.
Radnički sa Novog Beograda i Dorćol su odigrali sjajno i bukvalno je toliko bilo neizvesno da je bilo koja ekipa mogla da osvoji turnir.

Uroš Stojković postiže esej

Sam turnir je podržao grad Leskovac, SRC Dubočica, ZDK Medija tim i Pizza tim, dok je u svojstvu organizatora Ragbi 13 federacija Srbije. Zahvaljujemo se svima, a posebno učesnicima i publici koju je zanimalo ovo za mnoge za sad čudno nadmetanje na pesku.

Sledeći turnir ovog tima je već sledeće nedelje 27.8. na peskovitom terenu našeg bazena, a snage će odmeriti igrači u kadetskoj konkrenciji, kao i seniorke. Početak je od 13č i pozivamo vas sve da ulepšate jedan novi sportsi kod u našem gradu.

Nasmejna lica učesnika turnira

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top