Prvo internacionalno gostavanje Geparda

Upravo u ovim mesecima punimo 16 godina postojanja. 2021. je simpatična zato što smo je takmičarski počeli sa bukvalno svima generacijama koje su prošle kroz klub od osnivaja. Došli smo u situaciju da imao miks od 7 do 77. Šala na stranu najmladji igrač seniorskog tima je 16., a najstariji  starosti od 34. godina. Neko je tu od osnivanja, a neko svega godinu-dve, što deje posebnu draž.

Meč za istoriju

2021. će takođe obeležiti prvo internacionalno gostovanje u istoriji kluba. U okviru balkanske super lige, naš tim je gostovao ekipi Južne Regije koja je smeštena u Tivatu.  Polazak je zakazan za petak uveče, a u Leskovac smo se vratili u ponedeljak izjutra. Na meč smo pošli znatno oslabljeni što zbog povreda u prethodnim utakmicama, što profesionalnih obaveza na poslu nekoliko ključnih igrača.

Meč je startovao od 18.30č na veštačkoj travi. Prvo poluvreme je domaćinima pripalo u potpunosti, te su otišli sa dobrim vođstvom. Dve povrede su nam dodatno mrsile račune. No u drugom poluvremenu počinjemo da se budimo i utakmica dobija malo drugačiji tok. Aleksandar Pavlović i Uroš Stojković postižu eseje, čime bude ekipu te opravdavaju uluge kapitena ove sezone. Mitar Jović i Mario Todorović kreću u ispunjavanje svojih zadataka, silovito napadaju esej prostor Južne regije poput borbenih ovnova u opsadi tvrđave domaćina. Krajnji rezultat je slovio 54:26 u korist Južne regije. Treba pomenuti da je ovo prvi meč Nemanje Djordjevića koji je pokazao veliko požrtvovanje, a Mileti Stamenkoviću posle duže pauze česititamo povratak na travu.

Ovo putovanje će svima ostati u divnim uspomenama, anegdotama koje će se prepričavati i timskom duhu koji je još više ojačan.
Zahvaljujemo se ekipi iz Tivata na toplom gostoprimstvu, dobrom ragbiju i unapred se radujemo budućim duelima.

Svi na stadion

Sledeći meč nas očekuje u Leskovcu, 31. jula protiv ekipe Lokomotive iz Sofije.
Ovom prilikom pozivamo sve sugradjane da prate novosti na stranicama kluba jer se sprema mali sportski spektakl kakav Leskovac zaslužuje.

Ispod je šaljivi klip provoda naše ekipa na moru.

Piše:
Miloš Stamenković

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top