U savani sportskog centra Inge, gepardi, paukovi i buldozi. Dorćol 24 v Partizan 52

Prvog septembra je startovala A liga Srbije i to zaostalim prvim kolom između Partizana i Dorćola. Ovo je za naš važna utakmica jer su se po sistemu dvojne licence u timu paukova našli i gepardi što znači da su naši prvotimci i juniori imali nastup na startu obe lige (A i B grupe).

Partizan je vicešampion Srbije i fizični užasno jak tim. Uz organizatore koju umeju da razigraju i uobliče tu snagu. U redovima crnobelih se nalaze igrači sa decenijskim iskustvom, a bilo je jako zanimljivo videti susret naših igrača sa Aleksandrom Pavlovićem, gepardom, koji na osnovnu dvojne licene igra i za buldoge, te se ovog puta našao na drugoj polovini terena.

Za mene kao trenera uzevši sve navedeno u obzir ovo je bio idealan test za naš tim da vidimo koliko smo napredovali treninzima u pauzi sezone i na čemu trebamo raditi dalje. Bilo je jasno da su šanse za pobedu minimalne, ali zato maksimalne za sticanje iskustava i postavljanje parametara. Možemo doći do zaključka da su sa tako postavljenim stvarima oba tima na dobitku. Rezulatat prvog poluvremena je 18-18, a adut na koji mi pikiramo jesu nagli napadi koji se baziraju na brzini posle skupljanja protivničke odbrane. Iako je Dorćol vodio u jednom trenutku, Partizan igra krajnje korektno i reklo bi se sa pola snage.  U drugom poluvremenu noge postaju teže a mišići ugruvaniji, Crnobeli valjak ubacuje u drugu brzinu i stvari kreću u njihovu korist. Jedra poletnosti koja su nosila naše u prvom poluvremnu postaju bušna, a te rupe(u odbrani), Partizan rutinski koristi i završava utakmicu laganim trkom u svoju korsit, rezultatom  52-24.

Gostovanje se završava trećim poluvremenom na tribinama srpskog Vemblija SC ,,Inge” i druženjem koje stavlja krunu na ovo prijatno i poučno gostovanje. Sledeća utakmica Geparda je u trećem kolu B lige gde dočekujemo Radnički iz Novog Beograda.
Svim đacima želimo srećan polazak u škole i pozivamo na druženje u nedelju o čijim detaljima ćemo vas uskoro obavestiti. Neka jača čopor!

Miloš Stamenković

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top