Juniori sezonu startovali snažno!

Ekipa na okupu pred meč sa Torpedom

Ragbi Atlas koji na plećima nosi treći kamen od Sunca

Da li ste nekad razmišljali da postoje planete sa ekosistemima kao našim, one slično udaljene od svojih Sunaca, gde možda bivstvuju neke poznate vrste ili skroz različite. Šta bi bilo kad bi smo se tamo naselili? Da li bi mi sve ispočetka ili bi to bio nastavak već postojećeg. Sigruno da ste zanimali svoju glavu time, makar na kratko.
Sećate se kad smo dobili predmet geografiju u školi, a roditelji kupili prve atlase. Tada smo na časovima kad nam padne koncentracija zurili u njih i tražili imena raznih mesta, brda, reka. Zabavljali bi se i na odmorima zadavajući drugu ili drugarici neko mesto koje ugledamo na karti, a koje bi on/a morao/la da nadje.
Posebno je bilo zanimljivo kad bi smo našli mesta koja se zovu identično kao i naša.
Da ova priča o toponimima i udaljenim planetama ipak ima povezanost sa ragbijem shvatićete kroz sledeću priču.
Pre par godina neko mi je poslao silku sa pitanjem ,,Gde je taj teren? Hoću da dođem da gledam“. Ja pogledam sliku, igraju Dorćol protiv Torpeda. U opisu stvarno stoji ragbi i to na ragbi terenu u Leskovcu.
Cela situacija mi je izmamila osmeh na lice jer sam prepoznao da je u pitanju ragbi unija i da je pitanju neki drugi Leskovac. Prva pomisao mi bila da je jako lepo što momci imaju ragbi teren i što se bore. Misao koja me je vratila u đačku klupu je upravo ova, da se mesto zove baš Leskovac i da se baš takođe u njemu igra ragbi!

Nikola Savić obara protivnika
Par godina unapred

Prvi juniorski meč ove godine zakazan je upravo protiv Torpeda na Mlavi, spremali smo se celu zimu i momci željno isčekuju početak sezone. Nešto poput nestrpljivih visibaba koje srećno pomaljaju glave i najavjulju proleće.
Tako i mi jedva čekamo da zakotrljamo jajoliku loptu u pozdrav Suncu i zelenilu.
Put iz Leskovca ka Leskovcu je protekao fantastično u odličnoj atmosferi i prelepim prirodnim krajolicima. Pre nego smo došli na teren koji leži tik uz samu reku Mlavu, dobrodošlicu su nam priredile veličanstvene rode u svojim gnezdima visoko na banderama.

Natpis na mostu preko reke Mlave koji je u samoj blizini ragbi terena
Leskovac vs Leskovac

Na megdan smo istrčali hrabno i odlučno, ekipa Torpeda je jako talentovana i ima potencijal da napravi zaista odličnu juniorsku ragbi 13. ekipu!
Meč se završio rezultatom 38-16 u našu korist, a što je najbitnije bez povreda na obema strana.
Kao što to uvek biva treće poluvreme daje najlepše čari ragbiju tako da je usledilo druženje, zajednička klopa i kupanje u Mlavi.
Teško šta može da se uporedi i da obori činjenicu da je ovo početak sezone kao iz snova.

Mateja Stojković u prodoru

Još jedom hvala domaćinu i ragbi 13 fedaraciji Srbije na odličnoj organizaciji i dočeku.
Pozdravljamo i naše partnere Piccca tim, Fush, Bebapharm polikliniku, Sportex i ZDK Media bilbordi.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top