Gepardi na kampu u Karatašu

S’ leva na desno (U. Stojković, S. Milenković, M. Stamenković, J. Anđelković, S. Kadrić)

U subotu(25.7.2020.) pet Geparda u sastavu četri igrača i jedan trener kreću put sportskog centra Karataš gde će boraviti do 31.7.2020. na kampu za perspektivne mlade sportiste.

Ovaj kamp uz pomoć Ministrastva za Omladinu i sport Republike Srbije organizuje Ragbi 13 federacija Srbije i na njemu će se naći dečaci i devojčice godišta od 2001. do 2003. sa izuzetkom izrazito naprednih 2004.

Iz redova Geparda na kampu učestvuju kapiten juniorske selekcije Uroš Stojković, junior Stefan Kadrić, kapiten kadeta Stefan Milenković te hitronogi Jovan Anđelković takođe kadet. Među pet trenera zaduženih za pripreme igrača  nalazi se i trener Leskovčana Miloš Stamenković.
Naša Leskovčanka Vanja Pešić je dobila poziv, ali je zbog ispitnih obaveza morala da izostane.

Ovo će biti vrlo ozbiljan kamp koji služi kao početak velikih priprema za Evropsko prvenstvo u konkurenciji do 19g u Italiji naredne godine. Planirano je dva treninga dnevno uz teretanu i dodatne aktivnosti, uz raznovrsnu i kvalitetnu hranu kakvu ovaj sport zahteva, te visok nivo discipline. Apsolutno sve propisane mere predostrožnosti biće ispoštovane, a korišćenje centra, hrana i noćenja su za sve učesnike plaćeni.

 

Bez obzira na iznenadno prekidanje sezone koja se nastavlja 8. avgusta, nismo trošili ni trenutka te smo se jako dobro spremali i jedva čekamo kamp.

Uroš Stojković, kapiten juniora

 

Istorija Leskovačkog kluba i kampa Karataš

Pored časti i nadmetanja za nacionalni dres svedoče i upoznavanja, druženja, velika prijateljstva i pojačana ljubav prema sportu koja se razvija kroz ovakav vid aktivnosti. Do sada je preko 15 Geparda  boravilo na ovom kampu i uvek su se vraćali puni utisaka kući.
Zanimljivo je da je sadašnji direktor kampa Vladan Kikanović, pre nešto više od decenije bio jedan od trenera kampa gde sam ja bio u svojstvu igrača., dok je Vladislav Dedić sada zadužen za razvoj Omladinske reprezentacije Srbije bio takođe učesnik kampa u drugoj turi (mlađih)igrača te godine. U ovo nesrećno vreme pandemije koja je poremetila svaku sferu života, pa tako i sporta, upravo ću iskorisititi ne tako popularan izraz ,,infekcije“, gledajući malo i sa pozitivnog stanovišta gde zaraza ragbija i jednog ovakvo lepog dešavanja(kampa) vezuje ljude, traje i posle jedne decenije.

Piše: Miloš Stamenković

U levom uglu, dva geparda, Karataš 2007g. (Nikola Todorović, Miloš Stameković)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top