Zašto smo pravi gradski klub plus odgovori na pitanja Uskršnje nagradne igre

Kao što gepard nije karakteristična životinja za Balkan tako i ragbi nije popularan sport na ovom podneblju. Ali uprkos svemu mi smo se drznuli da probamo, nevodjeni kriterijumima, već ljubavlju i na svoj način.

Za male ili srednje sredine ste hiljadu puta čuli, kako nisu dovoljno razvijene, kako se tu sputava mladost, da one nemaju šta da ponude, te da je beg iz iste jedini ,,spas“, mi ćemo se vratiti na ovo kasnije u tekstu.

Počeci i vizija

Nastali smo 2005 godine, sa skromnim počecima treniranja na jednom parkingu. Za razliku od mnogih klubova odlučili da ne preuzimamo imena velikih sportskih društava. Rešili smo da krenemo od nule i sami stvaramo put.

Veže nas ljubav prema elipsastoj lopti, a vodi vizija, da svako dete ima prava na nesmetan fizički razvoj, igru i druženje. Kod nas su treninzi besplatni, troškovi putovanja obezbedjeni, dresove za utakmice daje klub, jedino je potrebna jaka volja i predanost. Svojim zalaganjem i trudom smo ostvarili dobru saradnju i podršku grada Leskovca i Ragbi 13 federacije Srbije.

Oblikujemo sredinu polazeći od sebe

Naš Aleksandar Pavlović brani boje naše repke Foto: Drugby

Kroz klub je prošlo više od 1000. ljudi! Deca iz Leskovca su imala prilike da vide Italiju, Englesku, Francusku, Češku, Ukrajinu, Bugarsku, Hrvatsku, Crnu Goru i druge, besplatno.

2006. u Londonu naši Leskovčani su posetili Vinzdorski zamak, na Tvikinhamu medju 80. hiljada ljudi gledali meč Engleske i Argentine, slikali se pored zlatnog Lava. Naši igrači su probali vino u Avinjonu, slušali šansone u velelepnoj Nici, gledali utakmicu svetskog prvenstva 2013. između Francuske i Novog Zelanda. U Italiji igrali žmurke jureći se između drvoreda, u Sofiji vozili karting.

2019. naš igrač je zaigrao za Orlove u seniorskom sastavu. Reprezentacija je bila smeštena u regiji Jorkšir, srcu ragbi lige. Naš Leskovčanin je uživao u gradu Jork, koji je dugo vremena bio vikinško utvrdjenje, te je mogao da oseti duh minulih slavnih vikinških vremena.

Naša Leskovčanka je otputovala u Italiju, gde je u sastavu Srbije odigrala prvi ragbi 13 internacionalni meč koji je igrala naša država u ženskom sastavu. 2019. smo izborili plasman u ½ finale Kupa Srbije, što je ujedno i najveći uspeh naše seniorske slekcije.

Naša Vanja Pešić u ,,zagrljaju“ Italijanki Foto: Roberto Comuzzo ph

Između svih ovih godina više i ne brojimo koliko smo imali omladinskih reprezentativaca, osvojenih prvih, drugih i trećih mesta.

Najbitnije je da smo stvorili priijateljstva, iskustva i uspomene koja će dugo trajati. Trudimo se da pokažemo kako treba poći od sebe i dati svoj maksimum, umesto upirati prstom i kriviti druge.

Nova era

Ove godine smo izbacili svoju linuju dukseva i majici, obzirom da imamo ograničena sredstva, kupovinom ovog promo materijala direktno pomažete jačanju ragbi kluba i stasavanju novih leskovačkih ragbista.

Ukoliko neko želi da donira(bude sponzor) može nam se obratiti putem društvenih mreža ili na sajtu u rubrici doniraj, a mi bi smo reklamirali vaš brend na sajtu i dresovima, zavisno od dogovora. Upis je otvoren i za dečake i devojčice.

Imam veliki san da ćemo jednog dana imati svoje prostorije kao i teren, te samim tim mnogo bolje uslove za razvoj kluba i sporta.

Kao što vidite mi smo pravi gradski klub, a svaki mali trk i osmeh naših članova su veliki korak za istoriju kluba i sporta u našem gradu.

Odgovor na treće pitanje nagradne igre: 2008. godine osvajamo Kup Srbije u kadetima i petlićima. To nas čini jedinim klubom okićenim tim odličijem, a da nije iz Beograda ili Pančeva.

1 thoughts on “Zašto smo pravi gradski klub plus odgovori na pitanja Uskršnje nagradne igre”

  1. Klub je nastao oktobra 2005
    Kadeti i petlici su osvojili kup srbije 2008
    Seniori su u polufinalu kupa srbije osvojili 2019

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top